21

дек

2011

Chrome 15 бие IE8 като най популярен браузър в света.

Само за кратките 25 месеца, Chrome 15 успява да задмине Internet Explorer 8 и се превръща в най-популярния браузър по света. Това което представлява интерес е, че Chrome съществува напълно самостоятелно, докато Microsoft поддържат няколко отделни версии на Inernet Explorer, със съществени разлики помежду си.

Eдна от причините Chrome да се представя толкова успешно е механизмът за тихо обновление, което Google използват. Браузърът се обновява автоматично без да се налага потребителите да изтеглят новия софтуер.Цифрите показват, че Internet Explorer 8 стои назад с 22.16% -процентово участие на пазара, докато делът на Chrome е 24.55%. Само за две години, Google успяха да разработят, тестват и рекламират Chrome толкова добре, че той да стане основен конкурент на гиганта Internet Explorer.

Няколко фактора ще окажат решаващо значение върху развитието на Chrome през следващите няколко месеца. Пазарният дял на Chrome ще се увеличи, в следствие на 16-тото поколение на браузъра, който е пуснат вече в своята стабилна версия. От своя страна IE9 ще стане по-популярен, тъй като потребителите на Windows Vista и Windows 7 ще получат автоматично обновление на Internet Explorer 8. IE8 ще изгуби позиции, преди да бъде обновен до следващата версия, което ще издигне още Chrome 16 и Google нищо чудно да се окажат отново начело в класациите през януари.

Вашият коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван Задължителните полета са отбелязани с *

*

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>