02

апр

2012

Чертайте триизмерни графики с Google

Съвсем нова фукция е добавена от гиганта Google, която Ви позволява да чертаете графики на математически функции, при това – триизмерни.Освен 3D възможностите, можете да се наслаждавате и на пълна интерактивност и динамичност на изследваните функции.

Графиките които можете да изчертаете ще се изобразят директно в страницата при резултатите от търсенето.
Насладата от възможностите за обратна връзка са постигнати с клавишите „+“ и „-“ с чиято помощ, можете да приближавате или отдалечавате графиката която чертаете, а с мишката можете да я завъртите в която посока пожелаете.
За да придобиете представа за възможностите, можете да въведете в браузъра си, в полето за търсене следната функция: sqrt(x*x+y*y)+3*cos(sqrt(x*x+y*y))+5 from -20 to 20.

Важно е да се отбележи, че графиките могат да се изчертават само в браузъри които подържат технологията WebGL.Тази технология се подържа от последните версии на браузърите Firefox, Chrome, Opera, Safari.До този момент липса на подръжка има само при Internet Explorer.
При него ще бъде изведено съобщение : „3D charts require a web browser and system that support WebGL“

Вашият коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван Задължителните полета са отбелязани с *

*

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>